ponedeljek, 26. april 2010

Basket turnir @ Vavta vas


Ja, pokal. Prvi pokal za Radi imamo Mirno Peč - RIMP. :)

V soboto sem se športno udejstvoval. V telovadnici OŠ Vavta vas je pod organizacijo DPD Rumanja vas in občine Straža potekal že tradicionalni 3. košarkarski turnir. Najprej bi vse organizatorje rad pohvalil za opravljeno delo, saj je vse potekalo tekoče in brez zapletov. :)

Na turnir smo brez večjih ambicij prišli v postavi Jernej Kokol, Alen Šuštaršič in Črt Jaklič, ker pa je naša kondicijska pripravljenost bolj na ravni Olimpijinih finančnih zmožnosti, smo si omislili še menjavo Marka Turka. Tako je bil RIMP pripravljen na trd boj pod obroči.

Priznati je treba, da smo imeli nekaj sreče z žrebom, ampak tudi nam je lahko kdaj to dovoljeno, vsaj glede na to, da smo na 95% ostalih turnirjev vedno pristali v težkih skupinah. Ker so bili glavni favoriti turnirja v drugi skupini, nas je to navdalo z optimizmom in pogumno smo se zapodili v prvo tekmo, ki smo jo tudi na lastno presenečenje dobili kar s 16:3, čeprav smo pričakovali težak boj. V podobnem ritmu smo nadaljevali in ostale dve tekmi dobili z rezultatoma 13:11 in pa 11:7, kar je pomenilo, da smo po bili po rednem delu prvi v svoji skupini in to brez poraza.

V polfinalu smo naleteli na domačine in jim prepustili vlogo favorita. Kljub njihovem hitrem vodstvu smo kasneje vzpostavili ravnotežje na igrišču ter izid izenačili na 11:11. Kasneje so po naših napakah le prišli do zmage s 15:11, kar je za nas pomenilo tekmo za tretje mesto.

V malem finalu smo se pomerili z ekipo Mirne, ki smo jo v rednem delu že premagali. Po njihovem vodstvu smo vajeti igre kmalu prevzeli v svoje roke in z izjemno igro naredili veliko razliko. Končni rezultat je bil 21:6. Osvojili smo tretje mesto! :)

Tako smo prvič s turnirja odšli domov s pokalom. ^^

Ni komentarjev: