sobota, 10. april 2010

Malenkosti, ki polepšajo dan

Ste se že kdaj vprašali, katere drobnarije vas na slab dan spravijo v malo boljšo voljo; katere stvari si privoščite, ko se želite malo razvajati; kaj vam polepša dan?

Moj spisek petih stvari, ki ločijo povprečen fajn dan od woohoo dneva, so naslednje:
  1. Kava
  2. Sendvič
  3. Sladoled
  4. Časopis
  5. Pivo
Why? Here's why.

Kava

Mojih slabim spalnim navadam oz. neprijateljstvu z bioritmom se zoperstavim s kavo. Prej, kot jo zjutraj dobim, prej začnem normalno funkcionirati. Po treh letih rednega pitja se že kažejo znaki odvisnosti, vendar pa je kava res super. Doza kofeina mi je pač pomembna, da lahko živim life to the fullest. :)



Senvdič

Mogoče tega niste vedeli, ampak jazst imam rad hrano. No, imam rad je kar malo blag izraz - hrano namreč obožujem. Jem, kadar mi paše in kar mi paše. Najraje od vsega pa imam sendvič. Sendvič mi poleg super okusa nudi tudi dozo energije za lažje premagovanje vsakodnevnih naporov. :)



Sladoled

"Gremo k Jusufu? Ja dej, se dobimo tam." Standardni dialog? Ja. Sladoled iz slaščičarne Malaga je postal že del našega šolskega vsakdanjika, skupaj s kolegi pa najraje pospravimo kar šolsko sadno kupo. Razvajanje z okusnimi ledenimi dobrotami je pač potrebno, sploh ob močnem pripekanju sonca. :)



Časopis

Na naš dom vsak dan prihaja Delo. Časopis vsak dan prelistam in preberem najzanimivejše novice, podrobneje pa preberem športno rubriko. Vsakodnevna doza kvalitetnih in slovnično pravilnih informacij mi širi obzorja in krepi moje znanje materinščine, hkrati pa je časopis priročen in zanimiv za kratkočasenje. :)



Pivo

Po napornem dnevu se najbolj prileže pivo. Sploh če je vikend, hehe. Ta kultna pijača je idealna za sproščanje, povrhu vsega pa je še dobrega okusa. Enostavno - pivo je pivo! :)



Vse slike so produkt mojega lastnega fotografiranja z nokio e63, večinoma kot material za MMSe. :)

Če potegnem črto - vsakodnevno razvajanje se mi zdi pomembno. Ker ta zadovoljen nasmeh, s katerim hodimo po svetu, odtehta tiste male pare, kolikor stanejo te malenkosti.

Smile! :)

1 komentar:

Katarina pravi ...

Samo Jakliči vemo kaj je dobr ;)