ponedeljek, 26. april 2010

Finale NLB lige

Nedelja, 25. 4. 2010, zagrebška Arena.
Kako utišati dvorano v 0.6 sekunde, vodič avtorja Dušana Kecmana. Neviđeno.

Za vse, ki niste gledali: jako izenačen dvoboj med Partizanom in domačo Cibono, v katerem si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, ob koncu vsake četrtine pa sta bili moštvi tesno skupaj. Po vodstvu Srbov pol minute pred koncem so priložnost za zmago dobili celo Zagrebčani, toda Tomas je zgrešil trojko ob zvoku sirene.

Podaljški. Obe ekipi skrajno motivirani, toda porajalo se je veliko vprašanje glede utrujenosti nosilcev Cibonine igre - Gordon in Tomas (na koncu oba po 31 točk oz. skupaj 84% točk svoje ekipe) sta igrala celotno tekmo, saj sta bila edina razpoložena strelca. Na drugi strani pa je Partizan z ekipno igro in večimi razigranimi košarkaši bil neodvisen od posameznikov.

Kljub vodstvu v zadnji minuti so Beograjčani zapravili priložnost, da bi si zmago zagotovili že prej in s tem ponudili Ciboni možnost, da zmaga. Hrvati so to zagrabili z obema rokama in tako je Bogdanovič 0.6 sekunde do konca podaljška z njegovim prvim košem iz igre spravil na noge 15600 gledalcev, ki so že začeli proslavljati zmago. Nato pa neverjetno.

Dušan Kecman je s svoje polovice še pred iztekom časa vrgel žogo proti košu. Publika se zanj ni zmenila, tudi košarkaši v belih dresih so že proslavljali zmago in le čakali, da bo sirena označila konec tekme. Žoga pa se je od table odbila v - koš. Cibonini igralci niso mogli verjeti, kaj se je zgodilo, tudi gledalci v Areni so potrebovali kar nekaj sekund, da jim je postalo jasno, kaj se dogaja. Partizanovi košarkaši in vodstvo pa so začeli proslavljati in izžarevati to neznansko veselje.

Res, zaključek za košarkarske sladokusce. Tudi sam sem bil vesel, saj sem pesti stiskal za Partizana. To je bil košararski dvoboj v pravem pomenu besede, v ob gledanju katerega sem v družbi prijateljev in piva res užival. Finale, kot se zagre. :)

Še highlighti tekme: finale nlb lige @ youtube

Ni komentarjev: