četrtek, 27. maj 2010

Krka v finalu!

Krka je po sedmih letih spet v finalu državnega prvenstva v košarki! Tu jo že čaka favoriziran nasprotnik iz glavnega mesta Slovenije: Union Olimpija. V finalu bosta moštvi igrali na tri dobljene tekme, prednost domačega igrišča pa bo pripadla Ljubljančanom, ki bodo že v soboto gostili prvo tekmo.

V torek pa so za vstop v finale morali Krkaši premagati moštvo Heliosa, kar jim je tudi uspelo - končni rezultat je bil 67 : 61. Pri domačih sta se izkazala predvsem Smiljan Pavič z 20 točkami in šestimi skoki in pa Simon Petrov, ki je ob odlični organizaciji igre dal še 14 točk. 12 točk je zbral tudi Goran Ikonić, dober vtis pa so na igrišču pustili praktično vsi domači igralci, katere je odlikovala predvsem srčna igra.

Na drugi strani je bil v napadu edini razpoložen Laškevič, ki je dosegel 15 točk. Sta pa bolj kot on v spominu ostala oba temnopolta igralca, pa ne toliko zaradi dobre igre, ampak zaradi katastrofalnega meta: Shields se je ustavil pri pičlih štirih točkah, medtem ko je Snow zbral neverjetni dve ob metu za tri točke 0/10! Hvala vama! :)

A na igrišču se je odvijala povsem drugačna zgodba: tekma je bila jako izenačena, v drugi četrtini so predvsem po zaslugi sodnikov Domžalčani prišli do prednosti osmih točk, a so jih še pred koncem polčasa Novomeščani ujeli in po premoru sami narekovali ritem. Priključek z njimi sta držala predvsem jebeni Močnik in pa že prej omenjeni Laškevič, a sama nista mogla svoji ekipi priigrati večje prednost.

Sredi tretje četrtine so nato Krkaši ušli na razliko petih točk in jo držali do konca tekme. Tudi trojka Delića, ki je obudila možnosti o preobratu, je bila takoj zatrta, saj je Petrov na drugi strani vrnil z enako mero. Z mirno roko pri prostih metih so domači tekmo mirno pripeljali do konca in se skupaj z navijači veselili uvrstitve v finale po sedmih letih suše.

Tretja tekma finala je bila zaradi tekme ženske rokometne reprezentance v ŠD Leona Štuklja odigrana ŠD Marof, kjer bodo - presenetljivo - tudi vse finalne tekme. V tej dvorani je Krka že slavila naslov prvaka in čas je, da ga spet. Prva domača tekma bo že v torek, 1. 6., tako da pridite vsi in podprite dolenjske šampione! :)

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Majhen popravek, ki ne spremeni bistva. Krka je bila nazadnje v finalu junija 2003. Sedaj bo kmalu minilo sedmo leto, od kar smo nazadnje igrali v finalu in ne osmo!

Lp, J.

Črt pravi ...

Ja, sem že zvedel za tole napakico in popravil. Nekje se mi je prikradla informacija, da je minilo že 8 let. Hvala! :)